Calea Ferată a Moldovei a vândut fier uzat de 16 milioane de lei pentru a plăti salariile. Banii nu sunt suficienți nici măcar pentru o lună
Full Article 2 minutes read

Calea Ferată a Moldovei a vândut fier uzat de 16 milioane de lei pentru a plăti salariile. Banii nu sunt suficienți nici măcar pentru o lună

Întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” a vândut la o licitație fier uzat în valoare de 16 milioane de lei. Unul dintre câștigătorii licitației a cerut permisiunea de a plăti bunurile în rate. Conducerea promite să restituie datoriile salariale muncitorilor feroviari, dar această sumă nu este suficientă pentru a acoperi nici măcar o lună de restanțe.

Reprezentanții companiei au declarat la un briefing din 5 martie că compania feroviară a vândut fier vechi în valoare de 16 milioane de lei. Raisa Oboroc, șeful comisiei de licitație, angajat al Întreprinderii, a spus că inițial au venit patru companii la licitație, unde a fost pus fier uzat în valoare de 8 milioane de lei.

Potrivit acesteia, câștigătorul a oferit 16,8 milioane de lei, dar a refuzat să semneze protocolul. „În timpul uneia dintre întâlniri, el a început negocierile cu membrii comisiei și a cerut să i se dea posibilitatea să plătească în rate. Dar acest lucru nu este prevăzut de lege”, a spus Oboroc.

Apoi, potrivit ei, comisia a decis să organizeze o licitație repetată, a cărei câștigătoare a oferit 16 milioane de lei.

Vitalie Mucan, șef adjunct pentru dezvoltare strategică al întreprinderii, a declarat că compania a organizat o licitație pentru a strânge fonduri pentru a achita restanțele salariale. „Facem tot posibilul și salariul va fi plătit. Acești bani sunt folosiți ca supliment, deoarece fondul nostru salarial lunar este de 27 de milioane de lei”, a spus Mucan.

Potrivit acestuia, calea ferată continuă să funcționeze și toți banii sunt plătiți pentru plata restanțelor la combustibil și salariu. Acum, a remarcat Mucan, conducerea plătește restanțele pentru luna noiembrie.

De asemenea, reprezentantul Căii Ferate a menționat că conducerea a trimis cereri Ucrainei, Belarusului și Rusiei pentru reluarea traficului de călători.

Amintim că datoria totală a întreprinderii este de 665 milioane lei, din care 92 milioane lei sunt restanțe salariale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: