Calea Ferată din Moldova ar putea fi reorganizată. Ministrul Economiei a prezentat un proiect în acest sens
Full Article 1 minutes read

Calea Ferată din Moldova ar putea fi reorganizată. Ministrul Economiei a prezentat un proiect în acest sens

Ministrul Economiei, Sergiu Railean, a prezentat în cadrul unei ședințe proiectul hotărârii guvernului privind aprobarea Codului transportului feroviar. Potrivit acestuia, întreprinderea Calea Ferată din Moldova urmează a fi reorganizată în societăți comerciale. 

Potrivit ministrului, pe parcursul anilor calitatea serviciilor de transport a pasagerilor s-a înrăutățit. Majoritatea vagoanelor au termenul de exploatare depășit, iar trenurile circulă cu o viteză de 30-40 km la oră.

„Infrastructura feroviară necesită investiții și modernizare. Prevederile noului Cod vin să delimiteze atribuțiile și competențele în domeniu și să creeze premise pentru dezvoltarea și generarea veniturilor, constituind astfel un mediu concurențial echitabil și transparent”, a declarat Sergiu Railean.

Proiectul prevede crearea Autorității Feroviare ca instituție de autorizare, supraveghere și control a siguranței în domeniul feroviar. Pentru respectarea prevederilor noului Cod, Calea Ferată din Moldova urmează a fi reorganizată în societăți comerciale.

Menționăm că proiectul Codului transportului feroviar urmează a fi inclus pe agenda guvernului la una dintre ședințele din luna iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: