Calitatea aerului din Chișinău și Bălți, verificată din nou de autorități. Ce au constatat 
Full Article 2 minutes read

Calitatea aerului din Chișinău și Bălți, verificată din nou de autorități. Ce au constatat 

Pe 6 ianuarie, Agenția de Mediu a comunicat informații despre calitatea aerului în Chișinău și Bălți. Se menționează că în ultimele 24 de ore, intensificările vântului și precipitațiile nu au contribuit la acumularea intensivă a poluanților în aer, excepție fiind municipiul Bălți.

La Bălți, potrivit Agenției de Mediu, s-a semnalat majorarea concentrațiilor unor noxe din cauza atenuării vântului în orele de zi.

Agenția mai spune că în intervalul 6-7 ianuarie, factorii meteorologici vor contribui predominant la dispersia poluanților din aer – „cauza principală fiind influența fronturilor atmosferice, advecția aerului rece și precipitațiile prognozate”.

„Nu sunt excluse depășiri ale normelor sanitare pentru perioade scurte de timp”, precizează instituția.

Potrivit unui site care prezintă calitatea aerului, pentru ziua de 6 ianuarie în Chișinău și Bălți – „calitatea aerului este ideală pentru majoritatea persoanelor”.

Calitatea aerului din Chișinău și Bălți, verificată din nou de autorități. Ce au constatat 

Pe 3 ianuarie, Ministerul Mediului declara că în capitală se menține un nivel ridicat de poluare a aerului. În primele zile ale noului an, potrivit instituției, s-au înregistrat concentrații sporite pentru particulele în suspensie PM10 mkm, limita fiind depășită de 2,8 ori.

Și la Bălți nivelul de poluare a aerului este majorat, comunica pe 3 ianuarie Agenția de Mediu. În municipiu era depășită norma sanitară a concentrației maxime de dioxid de azot – de 1,1 ori.

Ulterior, pe 4 ianuarie, Agenția de Mediu a anunțat că se înregistrează o îmbunătățire semnificativă a situației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: