Calomnie și denunț fals? Un deputat al Platformei DA cere ca socialiștii Bătrîncea și Novac să fie trași la răspundere
Full Article 3 minutes read

Calomnie și denunț fals? Un deputat al Platformei DA cere ca socialiștii Bătrîncea și Novac să fie trași la răspundere

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Iurie Reniță i-a adresat o scrisoare oficială procurorului general Alexandr Stoianoglo, prin care cere ca parlamentarii Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Bătrîncea și Grigore Novac să fie trași la răspundere pentru denunț fals și calomnie. Drept motiv au servit câteva declarații din cadrul ședinței parlamentului din 21 mai, în care a fost vizat Iurie Reniță.

Deputatul Iurie Reniță îi acuză pe socialiștii Vlad Bătrîncea și Grigore Novac de „calomnie intenționată, defăimare și denunțare cu bună știință falsă”. Reacția vine după ce, în cadrul ședinței din 21 mai, deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a declarat că va face o interpelare la Procuratura Generală, privind vânzarea de țigări în România în care ar fi fost implicat Reniță pe când era ambasadorul Republicii Moldova în țara vecină.

Pe 29 iunie, Procuratura Generală a precizat într-un comunicat de presă că a examinat sesizarea depusă de deputații Vlad Bătrîncea și Grigore Novac, însă materialele publicate nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmărire penală. Prin urmare, Iurie Reniță cere ca cei doi socialiști să fie trași la răspundere pentru defăimare.

„Conservele rusești Bătrâncea și Novac ar trebui, în primul rând, să fie tot atât de insistenți și să facă o plângere penală la Procuratura Generală pe confrații lor de partid, pe actualii parlamentari Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco pentru spălarea de bani din Bahamas și finanțarea campaniei prezidențiale a șefului lor de partid, Igor Dodon”, a scris Iurie Reniță pe 14 iulie pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta l-a acuzat pe Grigore Novac că ar fi făcut contrabandă, acum doi ani, sub acoperire diplomatică.

„Poate atunci Bătrâncea s-ar mai spăla parțial de multiplele păcate politice pe care le are, iar „savantul” în științe juridice, Novac, ar merge, din nou, pe muntele Athos, împreună cu Dodon, Corduneanu, Voicu, Furculiță, Pascaru (și alți ortaci socialisto-credincioși) nu pentru a-și ispăși păcatele cadastrale și cele din declarațiile de avere, dar să mai facă, încă o dată, contrabandă sub acoperire diplomatică, nu de alta, dar cele peste 2 tone de vin și multiplele covoare tare le-au mai plăcut preoților de pe muntele Athos!”, a menționat deputatul Platformei DA.

Conservele socialisto-rusești Bătrâncea și Novac – na turbincu!Experții neîntrecuți în falsificări, defăimări,…

Posted by Iurie Reniță on Tuesday, July 14, 2020

NM l-a contactat pe Grigore Novac pentru a-i oferi dreptul la replică, însă acesta a refuzat să comenteze afirmațiile lui Iurie Reniță.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: