Calul lui Ramzan Kadîrov, în valoare de $18 000, a fost furat din Cehia. Armăsarul se afla sub sancțiuni
Full Article 50 second read

Calul lui Ramzan Kadîrov, în valoare de $18 000, a fost furat din Cehia. Armăsarul se afla sub sancțiuni

Un armăsar din Cehia, care i-ar aparține liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost furat. Calul se afla sub sancțiuni încă din anul 2014, scrie BBC.

Poliția cehă a raportat furtul unui armăsar de 16 ani, care valorează aproximativ 400.000 de coroane (18.000 USD), dintr-un grajd din localitatea Krabcice.

Potrivit oamenilor legii, calul avea în frunte o stea albă și pe piciorul din spate o pată albă.

Presa regională scrie că ar fi vorba de calul Zazu, care îi aparține lui Ramzan Kadîrov. Publicația scrie că liderul Ceceniei a cumpărat un armăsar în primăvara lui 2012 și l-a transportat în Cehia din Dubai.

În 2014, Zazu a căzut sub sancțiunile impuse șefului Ceceniei. În octombrie 2014, s-a raportat că Zazu a câștigat o cursă de cai în Baden-Baden, Germania, dar fondul de premii de 5.500 EUR a fost înghețat din cauza sancțiunilor UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: