Campionul mondial la canoe, stabilit în Moldova acum 14 ani, despre războiul din țara natală: „Nu înțeleg, Rusia are de toate”
Full Article 2 minutes read

Campionul mondial la canoe, stabilit în Moldova acum 14 ani, despre războiul din țara natală: „Nu înțeleg, Rusia are de toate”

Celebrul canoist moldovean Serghei Tarnovschi, devenit campion mondial la o distanță de 5 km săptămâna trecută, a povestit pentru prima dată, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru NM, ce simte în legătură cu războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Născut în Ucraina, Serghei Tarnovschi s-a mutat împreună cu fratele său Oleg de la Lvov la Chișinău, în 2014, când a început să concureze pentru Federația Moldovenească de Canotaj. Părinții lui Tarnovschi au rămas în Ucraina – țară aflată în război de mai bine de cinci luni. Într-o conversație cu corespondentul NM Denis Dermenji, Serghei Tarnovschi a povestit cum a aflat despre război, ce emoții simte și cum se raportează la agresiunea rusă.

„Cred că va fi neplăcut pentru oricine și va provoca furie, pentru că sensul tuturor acestor lucruri nu este clar. Mulți nu înțeleg de ce se face totul. Ce s-a întâmplat și se întâmplă acolo (nr. în Ucraina)… Nu mi-aș dori deloc să fiu într-o astfel de situație. Nu mi-a venit să cred la început că se poate întâmpla asta. Pentru ce? Se pare că Rusia are tot ce le trebuie. Și aici, se dovedește că nu toate. Și de ce au nevoie de aceste teritorii, care, de fapt, nu vor da nimic ”, a spus sportivul.

Precizăm că NM va publica, în curând, un interviu video cu campionul mondial Serghei Tarnovschi, care va poate fi vizionat atât pe site, cât și pe canalul nostru de YouTube.

Amintim că canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit, pe 7 august, medalia de aur în cadrul Campionatului Mondial la canoe pe distanța de 5000 de metri. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Halifax din Canada.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: