Canada va impune noi sancțiuni împotriva presei din Moldova care dezinformează în interesul Rusiei? Mélanie Joly: „Vom colabora și cu alte țări”
Full Article 3 minutes read

Canada va impune noi sancțiuni împotriva presei din Moldova care dezinformează în interesul Rusiei? Mélanie Joly: „Vom colabora și cu alte țări”

Guvernul canadian ar putea impune noi sancțiuni împotriva persoanelor și a mass-mediei din Republica Moldova care promovează și răspândesc informații false, în interesul Federației Ruse. Declarația a fost făcută de ministra de Externe a Canadei, Mélanie Joly, care se află într-o vizită oficială la Chișinău. Oficiala susține că Canada va colabora în acest sens „și cu alte țări”.   

Mélanie Joly a dat asigurări, la Chișinău, că Republica Moldova, care, potrivit ei „se confruntă cu mai multe tentative de destabilizare din partea Federației Ruse, poate miza și în continuare pe suportul Canadei. Ministra canadiană de Externe a amintit, în acest context, de sancțiunile impuse până acum de guvernul pe care îl reprezintă împotriva oligarhilor fugari ca Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, persoanelor afiliate acestora, precum și împotriva mai multor posturi TV, rămase fără licență pentru dezinformare.

„Canada va aplica mai multe sancțiuni pentru a aborda subiectul dezinformării rusești și a corupției. Vom colabora și cu alte țări din lume”, a declarat ministra Afacerilor Externe a Canadei, Mélanie Joly, în cadrul conferinței susținute în comun cu omologul său Mihai Popșoi.

La rândul său, noul șef al diplomației Republicii Moldova, Mihai Popșoi, i-a mulțumit guvernului canadian pentru sancțiunile impuse oligarhilor fugari, pentru tentativele de destabilizare a situației din țară.

„Vreau să-i mulțumesc în mod special Mélaniei pentru sprijinul guvernului canadian pentru mecanismul robust de sancțiuni, care este implementat pentru a nu lăsa loc de impunitate pentru cei care au păgubit bugetul și cetățenii Republicii Moldova. Acum fiind în străinătate, ei cred că se vor putea bucura de impunitate. Nu este așa. Regimul de sancțiuni internaționale va crea condițiile ca cei care au adus suferință în Republica Moldova să plătească pentru acest lucru”, a declarat ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi.

Amintim că Guvernul Canadei a anunțat în octombrie 2023 că impune sancțiuni împotriva a nouă persoane apropiate oligarhilor fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, sancționați înainte de asta de Canada, precum și împotriva a șase posturi de televiziune din Moldova, rămase fără licență, prin decizia autorităților de la Chișinău, pentru dezinformare în interesul Rusiei. Detalii – AICI.

De menționat că aceasta este prima vizită a unui ministru de Externe canadian în Republica Moldova, din ultimii 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: