Când vor ajunge vaccinurile din România? O delegație de peste Prut, așteptată la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Când vor ajunge vaccinurile din România? O delegație de peste Prut, așteptată la Chișinău

O delegaţie a României este așteptată astăzi, la Chișinău. Experții de peste Prut vor avea mai multe discuții cu autoritățile din Republica Moldova despre campania de vaccinare și situația epidemiologică, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la București.

Delegația României este condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, și secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii din România, Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Partea română va avea discuţii pregătitoare cu autorităţile de la Chișinău, în vederea implementării unei părţi a pachetului de asistenţă oferit de România cetăţenilor Republicii Moldova, anunţat de Preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chişinău, la 29 decembrie 2020.

„Delegaţia din România va împărtăşi bune practici şi lecţii învăţate pe parcursul desfăşurării campaniei de vaccinare la nivel naţional. Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situaţia epidemiologică din R. Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare şi, ţinând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opţiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova”, se arată în comunicat.

Amintim, în cadrul unei vizite la Chişinău, preşedintele României Klaus Iohannis a declarat că România va livra 200 de mii de doze de vaccin anti- COVID-19 pentru Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: