Care este starea de sănătate a femeii diagnosticate cu coronavirus. Precizările Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Care este starea de sănătate a femeii diagnosticate cu coronavirus. Precizările Ministerului Sănătății

Moldoveanca infectată cu noul tip de coronavirus se află într-o stare stabilită. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Comisie naționale extraordinare de sănătate publică.

„Prima adresare a persoane a fost realizată pe 28 februarie, când a debutat boala cu o febră de 38-39. Ulterior, la persoană a apărut tuse seci și la data de 4 martie ea se adresează cu starea agravată deja la medic, în Italia, fiind determinat tratament cu antibiotice. În dinamica stării sale, ea a luat decizia de a reveni în Republica Moldova și nu a prezentat nici o informație nici însoțitorilor de bord, nici când a urcat în avion despre starea precară de sănătatea”, a spus Dumbrăveanu.

De asemenea, aceasta precizată că actualmente, persoana este internată într-o instituție spitalicească strategică, iar starea ei nu s-a agravat și este stabilă. Totodată, ministra a informat că pe cursa respectivă au fost 145 de pasageri, dintre care 10 ucraineni.

„Noi suntem obligați ca persoanele cu risc înalt, cele care s-au aflat cu două scaune în față, în spate și lateral, să le tratăm ca persoane cu risc înalt. Pe parcursul nopții, noi am apelat un cerc mai mare de persoane, 45 de persoane, și am atenționat despre cazul înregistrat, despre obligativitatea și responsabilitatea de a nu părăsi domiciliu, că vor fi monitorizați zilnic de medicul de familie și să realizeze termometria. Toate fișele epidemiologice au fost transmite medicilor de familie pentru a realiza monitorizarea la domiciliu. În cazul în care apare un simptom sunt rugate să apeleze 112”, a mai precizat ministra Sănătății.

„Ea a pus în pericol mai multe persoane. Este o dovadă de iresponsabilitate. Medicii noștri se luptă pentru viața ei”, a punctat premierul Ion Chicu.

Menționăm că în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie, revenită din Italia, în vârstă de 48 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: