Cât au costat deplasările externe ale Maiei Sandu și reprezentanților Președinției? Raportul pentru septembrie-decembrie 2023
Full Article 2 minutes read

Cât au costat deplasările externe ale Maiei Sandu și reprezentanților Președinției? Raportul pentru septembrie-decembrie 2023

Administrația prezidențială de la Chișinău a publicat raportul privind deplasările peste hotare efectuate în perioada septembrie – decembrie 2023. Potrivit documentului, în acest interval, președinta Maia Sandu și alți oficiali ai președinției au efectuat 13 călătorii în străinătate, care au costat circa 179 000 de lei.

În ultimele patru luni ale 2023, Maia Sandu și angajații președinției au efectuat 13 deplasări peste hotare: la Belgia, Spania, Marea Britanie, Austria, Cehia, Elveția, Malta, Italia, România, Cipru, Ucraina, Lituania și Turcia.

Din cele 13 deplasări în străinătate, 9 au fost efectuate de angajații președinției, iar 4 – șefa statului și delegațiile care au însoțit-o. Toate deplasările care au fost efectuate în perioada vizată au costat 178 900 de lei. De menționat că, potrivit documentului, pentru deplasările la Austria și România, administrația prezidențială nu a suportat cheltuieli.

Șefa statului și delegațiile care au acompaniat-o au efectuat deplasări în Spania, Cehia, Elveția și Ucraina, în perioada septembrie – decembrie 2023. În Spania, Maia Sandu a fost însoțită de un delegat, iar în Cehia, Elveția și Ucraina – trei.

Deplasarea în Elveția a costat 58 300 lei, în Spania – 32 700 lei, în Cehia – 18 700 lei, iar în Ucraina 5 400 lei.

Cea mai scumpă deplasare a fost cea din Elveția (58 300 de lei), iar cea mai ieftină în Italia (1 500 de lei).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: