„Cât sânge trebuie să mai curgă?”. Papa Francisc, apel către Putin și Zelenski 
Full Article 2 minutes read

„Cât sânge trebuie să mai curgă?”. Papa Francisc, apel către Putin și Zelenski 

Pe 2 octombrie curent, papa Francisc s-a adresat președintelui Federației Ruse și al Ucrainei. El i-a cerut lui Vladimir Putin „să se oprească”, iar lui Vladimir Zelenski – „să fie deschis la propunerile serioase de pace”. 

„Desfășurarea războiului în Ucraina a devenit atât de gravă, devastatoare și amenințătoare încât trezește o mare îngrijorare. (…) Această rană teribilă și de neconceput a umanității în loc să se închidă, continuă să sângereze din ce în ce mai mult, riscând să se extindă”, a spus papa Francisc.

El a declarat că „este înfricoșător faptul că lumea învață geografia Ucrainei prin nume precum Bucea, Irpin, Mariupol, Izium, Zaporijia și alte localități care au devenit locuri de suferință și de teamă de nedescris”: „Și ce să mai spunem de faptul că omenirea se află din nou în fața amenințării atomice? Este absurd”, a adăugat el.

„Ce altceva trebuie să se mai întâmple? Cât sânge trebuie să mai curgă pentru ca să înțelegem că războiul nu este niciodată o soluție, ci numai distrugere?”, a menționat papa Francisc.

El a spus că apelul său „se îndreaptă mai întâi de toate către președintele Federației Ruse, rugându-l stăruitor să oprească, din iubire față de poporul său, această spirală de violență și de moarte”, relatează vaticannews.va.

„Pe de altă parte, fiind profund îndurerat pentru nespusa suferință a populației ucrainene după agresiunea pe care a suferit-o, îndrept un apel la fel de încrezător către președintele Ucrainei ca să fie deschis la propunerile serioase de pace”, a conchis papa Francisc.

Pe 30 septembrie curent, Vladimir Putin, în discursul său privind anexarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, a cerut Kievului „încetarea imediată a focului” și „întoarcerea la masa negocierilor”. În replică, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că țara sa va negocia numai cu un alt președinte al Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: