Cât vor costa mâine carburanții și de ce în ultimele zile s-au scumpit considerabil? ANRE comunică
Full Article 2 minutes read

Cât vor costa mâine carburanții și de ce în ultimele zile s-au scumpit considerabil? ANRE comunică

Creșterea prețurilor la carburanți înregistrată în ultimele zile reflectă reacția burselor internaționale la cererea tot mai mare din partea pieței ucrainene. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu referire la prețurile din ultima perioadă. Totodată, Agenția declară că mâine motorina se va ieftini, pe când benzina continuă să se scumpească. 

ANRE mai spune că un motiv al scumpirilor constituie discuțiile intense din interiorul Uniunii Europene privind planurile de refuz total, până la sfârșitul anului curent, asupra importurilor de țiței și produse derivate din Federația Rusă.

„În consecință, atât cotațiile Brent la țiței, cât și cotațiile Platts la motorină și în special la benzină au avut o creștere considerabilă pe parcursul săptămânii precedente, ajungând la un nivel maxim de 114 $/baril de petrol și 1194 $/tona de benzină”, comunică ANRE.

Totodată, Agenția declară că în ultimele zile se poate observa o ușoară scădere a cotațiilor internaționale, care pentru ziua de mâine se va reflecta la prețul de panou la motorină.

„Urmând logica mecanismului actual de stabilire a prețurilor, ANRE asigură consumatorii că în cazul stabilizării pieței și continuării diminuării în perioada următoare a prețurilor la bursele externe, curba respectivă va fi reflectată fidel și la stațiile de alimentare din țară”, declară cei de la Agenție.

Prin urmare, ANRE susține că pe 12 mai, un litru de motorină va fi mai ieftin cu 6 bani și va ajunge să coste 27,84 lei. De cealaltă parte, benzina continuă să se scumpească, dacă ieri ANRE a anunțat pentru astăzi +0,61 de bani, atunci pentru 12 mai se anunță cu 17 bani mai mult. Astfel litrul de benzină va ajunge să coste 28,95 lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: