CC a declarat inadmisibilă sesizarea PSRM, cu privire la decretul prin care Gavrilița a fost desemnată premier
Full Article 1 minutes read

CC a declarat inadmisibilă sesizarea PSRM, cu privire la decretul prin care Gavrilița a fost desemnată premier

Curtea Constituțională (CC) nu a admis sesizarea deputaților socialiști, cu privire la constituționalitatea decretului de desemnare a Nataliei Gavriliță la funcția de premier. Hotărârea a fost publicată pe 2 aprilie.

„Se declară inadmisibilă sesizarea pentru controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii nr. 25-IX din 27 ianuarie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru, depusă de dnii Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, deputați în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în document.

Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

***

Pe 24 martie, deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea și Alexandr Suholodski au cerut magistraților CC să se expună asupra constituționalității decretului din 27 ianuarie, prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată la funcția de prim-ministru.

Cei doi deputați ai PSRM au argumentat că, la data solicitării votului de încredere asupra programului și a membrilor potențialului cabinet de miniștri, decretul nu era în vigoare, nefiind publicat în Monitorul Oficial.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: