CC urmează să se expună asupra constituționalității unor prevederi din Codul electoral (DOC)
Full Article 2 minutes read

CC urmează să se expună asupra constituționalității unor prevederi din Codul electoral (DOC)

Curtea Constituțională urmează să se expună asupra constituționalității unor prevederi din Codul electoral, după ce Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a depus o cerere de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare din stânga Nistrului.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 7 iunie. Platforma DA „a solicitat anularea parţială a hotărârii CEC din 5 iunie 2021 ca fiind ilegală în partea stabilirii/deschiderii numărului total de 44 de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului”.

Prin încheierea din 8 iunie a Curții de Apel Chișinău, acțiunea depusă de Platforma DA a fost declarată inadmisibilă. La 9 iunie, Platforma DA a depus recurs împotriva încheierii din 8 iunie, solicitând casarea încheierii contestate cu restituirea cauzei la Curtea de Apel Chișinău pentru rejudecare.

La 13 iunie, Platforma DA s-a adresat la Curtea Supremă de Justiție, iar magistrații au amânat examinarea acesteia până când Curtea Constituțională nu se va expune asupra unor prevederi din Codul electoral.

Dosar nr. 3r-237/21 by Maxim Stratan on Scribd

Precizăm că pe 5 iunie, CEC a decis organizarea a 44 de secții de votare pentru cetățenii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: