Ce face Chișinăul pentru moldoveanul care riscă 30 de ani de închisoare în stânga Nistrului? Răspunsul Biroului politici pentru reintegrare
Full Article 2 minutes read

Ce face Chișinăul pentru moldoveanul care riscă 30 de ani de închisoare în stânga Nistrului? Răspunsul Biroului politici pentru reintegrare

Biroul politici pentru reintegrare a venit cu o reacție în cazul bărbatului din Chișinău care este acuzat că a incendiat comisariatul militar din Tiraspol, riscând până la 30 de ani de închisoare. Contactați de NM, reprezentanții Biroului au declarat că autoritățile au făcut mai multe demersuri către forțele din stânga Nistrului pentru ca Dimov să fie preluat de organele competente.

Biroul politici pentru reintegrare menționează că dosarul se află în vizorul autorităților competente din Republica Moldova.

„Pe marginea acestui caz au fost făcute mai multe demersuri către reprezentantul politic de la Tiraspol, în copie fiind puși mediatorii și observatorii internaționali, astăzi fiind expediată încă o adresare în acest sens. În mesajele Chișinăului se solicită depolitizarea cazului, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, transmiterea neîntârziată a cetățeanului Republicii Moldova către organele de drept abilitate prin lege pentru a fi luate măsurile necesare, prin prisma rigorilor legislației naționale în vigoare”, se arată în comentariu.

Amintim că Alexandru Dimov, cetățean al Moldovei, este învinuit că în luna mai 2022 a dat foc comisariatului din Tiraspol. Acesta riscă până la 30 de închisoare.

Presa din Transnistria scrie că Alexandru Dimov ar fi acționat la comanda lui Ion Lozan, care ar avea legături cu structurile de putere de la Chișinău. La ordinul său, Dimov, împreună cu prietenul său Vitali Țîbîrnak, ar fi aruncat cu „cocktailuri Molotov” în biroul de înrolare militară. Cel din urmă, este dat în căutare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: