Ce spune guvernul despre tinerii reveniți din Turcia, care ar fi fost instruiți pentru destabilizări
Full Article 2 minutes read

Ce spune guvernul despre tinerii reveniți din Turcia, care ar fi fost instruiți pentru destabilizări

Guvernul a comentat informația apărută în presă, în ajun, despre un grup de tineri, întorși din Turcia, care ar fi participat la instruiri, cu scopul de a provoca eventuale dezordini în masă. Purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat că, la etapa actuală, autoritățile abilitate verifică informația, iar ulterior vor reveni cu detalii oficiale.

Daniel Vodă a menționat că în privința cetățenilor moldoveni, din grupul celor despre care se presupune că ar fi participat la instruiri, pentru a provoca destabilizări, sunt „efecutuate verificările de rigoare, de către instituțiile statului, abilitate cu funcții respective”.

„Serviciul de Securitate și Informație și Ministerul de Interne vor reveni cu detalii oficiale, odată ce aceste verificări vor fi finalizate. Deci, la etapa actuală autoritățile cunosc despre cazul da și au loc procedurile legale de documentare, iar odată cu finalizarea acestora vom oferi un răspuns public”, a menționat Daniel Vodă.

Amintim că, pe 6 martie, patru cetățeni străini, care au venit cu un avion din Turcia, nu au fost lăsați să intre în țară. Poliția de Frontieră a subliniat pentru NM că pentru restul pasagerilor, care dețineau cetățenia Republicii Moldova, nu au fost aplicate impedimente.

Șefa secției Comunicare Strategică din cadrul Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a explicat că, acesta este protocolul de securitate.

„Vă informăm că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate mai multe protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, indiferent de cetățeniile acestora”, a declarat Raisa Novițchi.

Ulterior, TV8, a scris, pe surse, că aceștia au participat la instruiri, cu scopul de a provoca eventuale dezordini la protestele organizate de Partidul Șor în centrul capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести свой вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы можете стать частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Вне зависимости от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно, и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: