Ceban anunță lansarea portalului smart.chisinau.md: ce pot găsi pe site locuitorii capitalei 
Full Article 2 minutes read

Ceban anunță lansarea portalului smart.chisinau.md: ce pot găsi pe site locuitorii capitalei 

Primăria Chișinău a lansat, în regim de testare, portalul smart.chisinau.md. Anunțul a fost făcut de edilul Ion Ceban. El a adăugat că au fost digitalizate „o bună parte din procesele importante ale primăriei”. Potrivit lui Ceban, unele platforme sunt încă în proces de realizare iar „cea mai mare parte nu poate fi prezentată sau să fie accesată de publicul larg, din motive de securitate”. În prezent se lucrează și la varianta site-ului în limba rusă și engleză, a precizat Ceban. 

„Chișinăul – cea mai digitalizată localitate! Primăria Chișinău lansează de astăzi, în regim de testare, portalul smart.chisinau.md. Chișinăul are aprobată și o strategie de transformare digitală ce urmează să fie implementată”, a menționat Ceban.

Potrivit edilului, „o bună parte din procesele importante ale primăriei sunt deja digitalizate, foarte multe pot fi urmărite online, iar serviciile sunt optimizate și mai aproape de cetățeni”.

„De la ghișeul unic, procese de coordonare a documentelor, resurse umane, financiare până la monitorizarea mașinilor de lucru și a tehnicii în teren, digitalizarea arhivei primăriei, vizualizarea pe platforme GIS a cadastrului bunurilor imobile, construcțiilor, segmente ale străzilor, monitorizarea stării infrastructurii de transport și a rețelelor, înscrierea la grădiniță, școală și multe altele. Unele platforme sunt încă în proces de realizare. Cea mai mare parte nu poate fi prezentată sau să fie accesată de publicul larg, din motive de securitate sau pentru protejarea datelor cu caracter personal. Pe noul portal smart.chisinau.md puteți găsi multe din procesele ce sunt posibile pentru a fi accesate de locuitorii capitalei și cei interesați”, a menționat Ceban.

El a adăugat că în prezent se lucrează și asupra variantelor site-ului în limba rusă și engleză.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: