Ceban cere amendarea celor care nu curăță zăpada: „Agenți economici și șefuleți cu case particulare nu au dat cu lopata”
Full Article 2 minutes read

Ceban cere amendarea celor care nu curăță zăpada: „Agenți economici și șefuleți cu case particulare nu au dat cu lopata”

Primarul capitalei Ion Ceban a solicitat sancționarea celor care nu curăță zăpada și murdăria acumulată în fața clădirilor din capitală. În cadrul ședinței Primăriei din 3 ianuarie, edilul s-a arătat indignat de faptul că unii agenți economici așteaptă ca autoritățile municipale să „dea cu lopata”. De asemenea, Ceban a îndemnat șoferii să nu își parcheze mașinile pe spațiile verzi, pentru că ulterior împrăștie noroiul pe străzi.

„Zăpada se topește, să fie făcută ordine pe străzi. Vă rog pretorii, regiile… La fel, șantierele și în fața clădirilor, încăperilor agenților economici și în fața gospodăriilor, case personale. Vă rugăm foarte mult: fiecare își face ordine, începând de la curățatul omătului, dar și multe altele. Dacă nu, agenții constatatori să pună amenzi, pentru că foarte mulți agenți economici au așteptat ca municipalitatea exclusiv să facă curat. Dar și alți „șefuleți” cu case particulare nu au dat cu lopata, au așteptat să vină Primăria”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a mai menționat că, în cazurile în care ninge abundent, în mod prioritar, trebuie să se intervină pentru accesul spre spitale, grădinițe și școli.

„Vreau să-mi imaginez cum, pe la sate, în fața gospodăriilor părinților noștri nu iese nimeni și așteaptă să vină primarul să curățe zăpada, dar între timp scrie pe Facebook că este greu. Să fie clar pentru toată lumea: când ninge abundent, prioritate să fie curățarea străzilor, trotuarelor, accesului către spitale, instituțiile educaționale, suburbii, iar după asta parcuri”, a spus Ceban.

Primarul a adresat un mesaj și către șoferi: „Nu parcați pe spațiile verzi. Duceți noroi prin tot orașul. În urmă rămâne dezastru – pe Pușkin, pe Bodoni. Fac apel și către poliție – să fie amendați șoferii care încalcă astfel regulile. Atâta timp cât va permite poliția, vom avea „bardak””

Ion Ceban a reiterat apelul către Guvern, cu privire la crearea „poliției municipale”.

Amintim că, în ultimele zile, s-au înregistrat temperaturi mai înalte de 0 grade Celsius, iar zăpada acumulată înainte de Revelion s-a topit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: