Ceban denunță „atacuri” din partea guvernării la adresa sa și a angajaților Primăriei: „S-au întețit în ultimele 2 săptămâni”. Reacția PAS
Full Article 3 minutes read

Ceban denunță „atacuri” din partea guvernării la adresa sa și a angajaților Primăriei: „S-au întețit în ultimele 2 săptămâni”. Reacția PAS

Primarul capitalei, Ion Ceban, denunță noi „atacuri” la adresa sa și a angajaților Primăriei Chișinău. Edilul susține că criticile s-au „întețit în ultimele două săptămâni” nu din cauză că Primăria nu și-ar face bine lucrul, dar pentru că guvernarea ar fi intrat deja în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, care urmează să aibă loc, cel mai probabil, în toamna anului 2024. Pe de altă parte, deputatul partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian îl acuză pe Ceban că folosește tribuna Primăriei în scopuri politice, pentru a-și denigra oponenții.

„Cu regret, în ultimele două săptămâni, atacurile s-au întețit în adresa mea, a voastră, dar și a Primăriei. Nu pentru că ne facem altfel munca decât am făcut-o pe parcursul ultimelor ani. Nu, absolut nu din această cauză. Îmi pare rău că adevărat că cauza sunt alegerile prezidențiale. Campania deja au pornit-o cei de la guvernare. (…) În ultimele două săptămâni cei din țară și de peste hotare urmăresc atâta isterie din partea celor de la guvernare, deoarece se tem. Ca să schimbe accentele de la problemele reale pe care tot ei le-au creat pentru noi toți, ei isterizează, deoarece, repet, se tem”, a declarat Ion Ceban în debutul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei din 15 ianuarie.

Într-o reacție, deputatul Radu Marian l-a acuzat pe Ceban că ar folosi ședințele primăriei, deja „de mai mult timp”, pentru a „turna zoaie peste oponenți politici și pentru a-i face „prostălani” pe chișinăuieni”. Mai mult, Marian susține că Ceban s-ar ascunde de presă și de cetățeni, în condițiile în care ședințele săptămânale continuă se desfășoare în regim online, și nu în sala de ședințe a Primăriei, cu participarea mass-mediei, așa cum se obișnuia până la începutul pandemiei de COVID-19.

„Ceban face ședințele online prin conferință video, pentru a se ascunde de presă și pentru a nu primi întrebări incomode.  Acesta vrea să țină lucrările primăriei cât mai ascunse de ochiul public. Însă după alegerile locale, vedem cu toții cum iese și mai mult la suprafață incompetența primarului și amploarea dezastrului la instituția pe care o conduce: dublarea într-un singur an a costurilor de plată a dobânzilor la credite, tăierea finanțării programului afterschool de care depindeau 40 mii copii, tăierea finanțării serviciilor pentru persoane cu dizabilități și curățarea defectuoasă a străzilor după ninsoare. Pe fundalul acestor mari probleme, primarul continuă să facă politică pe Zoom și să se ascundă de presă și de societate după ecranul calculatorului. Nu pentru asta l-au votat chișinăuienii. Îi solicit primarului să nu se ascundă după conferințe Zoom și să iasă în fața presei și cetățenilor orașului”, a scris Radu Marian pe Telegram.

„Departe de ochii presei și ascuns după camera video de la calculatorul său, Ion Ceban începe săptămâna cu aceleași minciuni, cu atacuri și falsuri la adresa guvernării. Pentru că a îndatorat cu sute de milioane Chișinăul și nu-l duce capul elementar să curețe străzile de zăpadă, Ion Ceban, face așa cum a zis și mama sa, Eugenia Ceban, dă vina pe guvernare”, a comentat, la rândul său, declarațiile edilului, lidera fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Zinaida Popa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: