Ceban, indignat că trebuie să fie suspendat din funcția de primar, în perioada electorală: „Mai mare prostie nu am mai văzut”
Full Article 3 minutes read

Ceban, indignat că trebuie să fie suspendat din funcția de primar, în perioada electorală: „Mai mare prostie nu am mai văzut”

Ion Ceban, candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN) la funcția de primar de Chișinău, susține că nu este de acord să fie suspendat din funcția de edil al capitalei, în perioada electorală, așa cum prevede legea. Ceban a precizat pe rețelele de socializare pe care le gestionează că rămâne în continuare responsabil în această perioadă și că se va informa zilnic despre tot ceea ce se întâmplă în Chișinău.

„Mai mare prostie ca mandatul unui primar în funcție să fie suspendat pe perioada electorală, nu am mai văzut. Reiese că un primar nu are un mandat de 4 ani, dar de 3 ani și 11 luni. Nicăieri în țările europene nu se întâmplă astfel ca mandatul unui primar în funcție să fie suspendat pe această perioadă. Colegii vor continua să-și exercite activitatea iar orașul va continua să prospere. Eu rămân în continuare responsabil și pentru cele bune, și nu neapărat, și zilnic mă voi informa despre totul ce se întâmplă”, susține Ion Ceban, primarul de Chișinău suspendat în perioada campaniei electorale.

Amintim că Ion Ceban a fost ales primar general de Chișinău în cadrul scrutinului din noiembrie 2019, pe lista Partidului Socialiștilor din Moldova. În acest timp, Ceban a părăsit PSRM și și-a creat propriul partid, declarat pro-european – MAN. În cadrul alegerilor din 5 noiembrie, Ceban candidează pentru un nou mandat de primar al capitalei, din partea formațiunii politice pe care o conduce.

De menționat că Codul Electoral prevede că persoanele cu înaltă funcție de răspundere al căror mod de numire sau de alegere este reglementat de Constituția Republicii Moldova şi/sau de legile organice, își suspendă activitatea în funcția pe care o dețin din momentul înregistrării lor în calitate de concurenți electorali. Persoanele care cad sub incidența acestor prevederi sunt: viceprim-miniștrii, miniștrii şi membrii din oficiu ai Guvernului; conducătorii autorităților publice centrale; președinții şi vicepreședinții raioanelor; primarii şi viceprimarii, precum și pretorii şi vicepretorii.

Precizăm în acest context că Ion Ceban a anunțat pe 5 octombrie că a fost înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului „Mișcarea Alternativa Națională”. În aceeași zi a fost înregistrată și lista MAN pentru funcția de consilieri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: