Ceban: Moldovagaz va acumula în aprilie devieri tarifare de peste 500 mln de lei
Full Article 1 minutes read

Ceban: Moldovagaz va acumula în aprilie devieri tarifare de peste 500 mln de lei

Pe parcursul lunii curente, „Moldovagaz” va înregistra devieri tarifare în mărime de peste 500 mln de lei. Informația a fost confirmată pe 18 aprilie de către președintele consiliului de administrație, Vadim Ceban.

„Conform calculelor preliminare, suma devierilor tarifare acumulate de „Moldovagaz” în aprilie din cauza diferenței dintre prețul de cumpărare al gazului natural de la Gazprom și cel al gazului natural furnizat consumatorilor finali va constitui peste jumătate miliard de lei”, a anunțat Vadim Ceban.

Anterior, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat că întreprinderea nu are de gând să solicite o majorare a tarifelor interne pentru luna aprilie. Asta deși deși prețul de achiziție al gazelor naturale rusești va fi practic dublu: $1 193 pentru o mie de m3. 

Într-un interviu pentru NM, Ceban preciza pe 30 martie că se schimbă formula de calcul a prețului pentru gazul furnizat Moldovei – acum acesta va constitui în proporție de 70% din prețul de piață pentru luna anterioară (TTF front month) și 30% din prețurile mondiale la produsele petroliere.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: