Ceban: Peste 8500 de elevi din capitală vor fi asigurați cu măști de protecție, din contul primăriei
Full Article 2 minutes read

Ceban: Peste 8500 de elevi din capitală vor fi asigurați cu măști de protecție, din contul primăriei

Peste 8500 de elevi din instituţiile de învăţământ din capitală, care provin din familii social-vulnerabile, vor primi măști de protecție din materiale textile. Banii vor fi alocați de Direcţia generală educaţie tineret şi sport, a anunțat primarul mun. Chișinău, după ședința din 13 octombrie a Comisiei extraordinare de sănătate publică.

Potrivit edilului, în cadrul şedinţei de astăzi a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău, s-a discutat despre „importanţa unei comunicări publice pro active pentru necesitatea portului de măşti de protecţie, ca element esenţial în controlul pandemiei de Covid-19”.

Cu referire la portul măştilor de protecţie în şcoli, membrii comisiei s-au expus pentru demararea activităților educaționale cu scopul informării elevilor despre necesitatea purtării acestui accesoriu. La fel, se propune lansarea campaniilor sociale de comunicare, în parteneriat cu părinţii, în susţinerea portului de măşti.

Primăria municipiului Chişinău va asigura cu măşti de protecţie din material textil elevii din familiile vulnerabile (peste 8500 elevi din toate instituţiile de învăţământ din capitală). Aceste măşti vor putea fi utilizate de mai multe ori. Direcţia generală educaţie tineret şi sport va aloca resursele necesare în acest scop.️

„Purtarea măștilor trebuie să devină o măsură indispensabilă în perioada pandemică de Covid-19, un element de responsabilitate şi solidaritate. Suntem într-o situaţie dificilă, de aceea nu trebuie să neglijăm acest detaliu. Important este faptul ca elevilor să le fie reamintit şi faptul că pe lângă masca de protecţie, aceştia trebuie să păstreze distanţa fizică, să se spele cât mai des pe mâini sau să folosească dezinfectant”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis ca elevii mai mari de 10 ani să poarte în permanență masca, inclusiv în timpul lecțiilor. Măsura va fi obligatorie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: