Ceban răspunde consilierilor PAS: „Le aduc aminte că în aproape 3 luni de activitate nu au prezentat nici un plan de activitate”
Full Article 3 minutes read

Ceban răspunde consilierilor PAS: „Le aduc aminte că în aproape 3 luni de activitate nu au prezentat nici un plan de activitate”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a reacționat la acuzațiile consilierilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care susțin că în cadrul primăriei au fost angajate persoane pe criterii de „loialitate și nu de competență”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, publicată miercuri, 29 ianuarie, edilul menționează că ar avea în echipă „oameni profesioniști și apolitici” și că pentru toate funcțiile vor fi realizate concursuri publice.

„Eu am dispus ca toate Direcțiile să evalueze situația și să lanseze concurs pentru fiecare funcție. Astfel, prin concurs a fost ales și Șeful Direcției Generală Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru. Așa va fi și în continuare, pentru toate funcțiile vor fi realizate concursuri publice”, a precizat Ion Ceban.

De asemenea, edilul a precizat că Andrei Pavaloi a fost numit in funcție de șef-adjunct al Direcției general educație, tineret și sport prin promovarea din funcția de șef direcție sectorul Râșcani.

„În prezent, exercită atribuțiile de șef direcție generală (nu este numit nici măcar șef interimar!) procedura este conform legislației. Odată cu depunerea cererii de demisie personală a dnei R. Guțu, alți 2 șefi adjuncți ai Direcției generale și-au depus demisia. Astfel, din cei 4 manageri care asigurau administrarea activității DGETS era doar unul, iar instituția are nevoie să fie condusă până la organizarea concursului. În celelalte cazuri de numire în funcție a adjuncților de la I.M. Piața Centrală și Auto-salubritate este strict prerogativa conducătorilor(directori/șefi întreprindere) entităților municipale respective”, a adăugat primarul.

Primarul Ion Ceban a mai menționat că la Piața Centrală se va realiza un audit complex, iar în cadrul Regiei Autosalubritate va fi făcută analiza complexă cu privire la funcții, organigramă, rezultate economice și financiare.

Totodată, edilul a constatat că fracțiunea PAS că nu a prezentat deocamdată nicio inițiativă.

„Aduc aminte colegilor din fracțiunea PAS că au trecut aproape 3 luni de când au venit în funcție și nu au prezentat deocamdată nici un plan de activitate și acțiuni concrete care urmează să le întreprindă și nici un proiect de decizie din orice domeniu nu a ajuns pe masa mea”, a mai scris Ceban.

Amintim că tot astăzi, 29 ianuarie, consilierii municipali ai PAS au nominalizat mai mulți funcționari asupra cărora ar exista suspiciuni de lipsă de integritate. Printre aceștia se numără șefa adjunctă a Pieței Centrale, care la trei zile după numire și-ar fi cumpărat un telefon de aproape 28 de mii de lei, dar și Andrei Pavaloi, care a fost numit în funcția de șef-adjunct al Direcției generale educație, tinere și sport.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: