Ceban susține că nu a primit bani nici de la Kremlin, nici de la Platon sau Ciuhrii pentru partid. Alaiba: bancul zilei!
Full Article 3 minutes read

Ceban susține că nu a primit bani nici de la Kremlin, nici de la Platon sau Ciuhrii pentru partid. Alaiba: bancul zilei!

Primarul mun. Chișinău Ion Ceban susține că, la această etapă, Partidul „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN) nu beneficiază de finanțare și că nu are legătură nici cu Rusia, nici cu oamenii de afaceri Veaceslav Platon sau Ceslav Ciuhrii. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 25 august a emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Deputatul PAS Dumitru Alaiba a ironizat declarația lui Ceban.

„La această etapă nici nu e nevoie de bani, până când nu vom trece de toate formalitățile. Am văzut interpretări diferite în spațiul public, pentru a face trafic, probabil, pe tot felul de canale, unde această informație se publică. Astăzi, la această etapă, partidul nu este finanțat și membrii echipei nu sunt finanțați de nicăieri și de nimeni”, a declarat Ion Ceban.

Întrebat dacă formațiunea are vreo legătură cu Rusia și Kremlinul, edilul a răspuns: „Nu avem nicio treabă cu nimeni”.

Moderatorul emisiunii l-a mai întrebat pe Ion Ceban dacă sponsorul partidului este omul de afaceri Ceslav Ciuhrii.

„Reiterez: la această etapă și în perspectiva apropiată, nu cred că este nevoie de finanțe pentru ceva. Când va fi înregistrată oficial formațiunea, cred că ne vom descurca pe cont propriu, în continuare. Cine va fi dornic să contribuie, o vom face absolut transparent – nu am avut discuții cu nimeni dintre cei pe care i-ați menționat”, a conchis Ceban.

La precizarea moderatorului dacă nici Veaceslav Platon nu are legătură cu PMAN, Ceban a declarat: „Cu dl Platon ne-am întâlnit o singură dată în viață: la o nuntă. Dacă nu greșsesc, la Sergiu Sîrbu și a fost foarte demult. Nu am discutat”.

Alaiba: bancul zilei!

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a glumit pe seama declarației lui Ion Ceban.

„Cu Kremlinul mai bine să nu te legi. Pentru că odată ce ajungi la ei în buzunar, nu mai ieși de acolo. Bancul zilei. Ieri seara Ivan Ceban a declarat că nu are legături cu Kremlinul. Asta, după două decenii de slujit pentru Kremlin în Moldova. Eu v-am zis că e un mincinos, sau mi-a scăpat cumva? De asemenea, Ivan Ceban a declarat că nu are legături cu Platon. Probabil, tot așa ca și cu Kremlinul. El se jură că nu fură, dar l-am prins cu rața-n gură”, a comentat Alaiba.

***

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională încă pe data de 30 decembrie 2021. Peste aproape un an an, edilul a făcut anunțul privind transformarea MAN în partid politic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: