CEC a aprobat avizul asupra unei inițiative legislative de modificare a Codului electoral
Full Article 1 minutes read

CEC a aprobat avizul asupra unei inițiative legislative de modificare a Codului electoral

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat avizul asupra unei inițiative legislative de modificare a Codului electoral, astăzi, 16 iunie.

Astfel, la inițiativa de a introduce efectuarea votării pe parcursul a două zile în cadrul alegerilor parlamentare și celor prezidențiale, Comisia a reiterat punctul de vedere formulat în hotărârile nr. 1605 din 24 decembrie 2012 și nr.1010 din 4 iulie 2017.

În special, Comisia a subliniat că modificarea perioadei de timp destinate votării, implică ajustarea noilor condiţii de efectuare a acesteia, urmând a fi modificate procedurile ce vizează securizarea votării, implicit păstrarea şi asigurarea integrităţii pe parcursul a două zile a buletinelor de vot utilizate şi a celor neutilizate.

Totodată,CEC notează că ar trebui revăzute regulile privind asigurarea confidenţialităţii informaţiei din listele electorale cu privire la participarea alegătorilor la votare, norma privind interdicţia efectuării agitaţiei electorale în ziua alegerilor şi cea precedentă alegerilor precum și termenele de prezentare a rapoartelor financiare.

Avizul aprobat de CEC urmează a fi transmis Ministerului Justiției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: