CEC a obligat Platforma DA să returneze o donație încasată cu încălcarea prevederilor legale
Full Article 3 minutes read

CEC a obligat Platforma DA să returneze o donație încasată cu încălcarea prevederilor legale

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a fost obligată de Comisia Electorală Centrală (CEC), în termen de 24 ore, să verse la bugetul de stat o donație încasată cu încălcarea prevederilor legale. Banii ar proveni de la o persoană juridică, care în ultimii trei ani înainte de începerea perioadei electorale, a încheiat contracte de achiziții publice de lucrări, bunuri sau servicii în sensul Legii privind achizițiile publice. Iar Partidul Politic „Democrația Acasă” s-a ales cu o avertizare, pentru completarea eronată a raportului privind finanțarea campaniei electorale. Informația a fost publicată de CEC pe 25 iunie.

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale  pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2020, la situația din 11 iunie curent, inclusiv de informațiile din rapoartele prezentate în termen de 3 zile de la deschiderea contului cu mențiunea „Fond electoral”, ale următorilor concurenți electorali:

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor,

Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”,

Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”,

Blocul electoral „RENATO USATÎI”,

Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”,

Partidul Politic „Șor”,

Partidul Democrat din Moldova,

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”,

Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”,

Partidul Politic „Democrația Acasă”,

Partidul Politic „Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei”,

Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR,

Partidul Politic Partidul Verde Ecologist,

Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptății”,

Partidul Politic „Puterea Oamenilor”.

Urmare examinării rapoartelor, CEC a obligat Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în termen de 24 ore, să verse la bugetul de stat donația încasată cu încălcarea prevederilor legale ce se referă la interzicerea unui concurent să fie finanțat de către persoane juridice ce în ultimii trei ani înainte de începerea perioadei electorale au încheiat contracte de achiziții publice de lucrări, bunuri sau servicii în sensul Legii privind achizițiile publice.

CEC a luat act de demersul concurentului electoral Partidul Politic „Democrația Acasă” și de raportul corectat privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 la situația din 4 iunie 2021 și a avertizat acest concurent electoral pentru completarea eronată a raportului respectiv.

Amintim că, în conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare din 11 Iulie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: