CEC a validat rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie
Full Article 1 minutes read

CEC a validat rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie

Comisia Electorală Centrală a validat rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. O decizie în acest sens a fost luată la ședința CEC, astăzi, 19 iulie.

Hotărârea de astăzi a Comisiei Electorale Centrale urmează să fie expediată la Curtea Constituțională pentru examinare. Înalta Curte va valida sau invalida rezultatul alegerile parlamentare anticipate. Parlamentul nou-ales se întruneşte în şedinţă, la convocarea preşedintelui Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la alegeri.

Potrivit voturilor valabil exprimate obţinute de concurenţii electorali la scrutin și, reieșind din prevederile legislației electorale, au trecut pragul minim de reprezentare trei concurenți electorali – Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic „ȘOR”. Aprobând șirul descrescător de voturi valabil exprimate obținute de acești concurenți, CEC a stabilit numărul mandatelor de deputat în parlamentul Republicii Moldova ce le revin, după cum urmează:

Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate;

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate;

Partidul Politic „ȘOR” – 6 mandate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: