CEC: Alegătorii vor putea să voteze și după ora 21:00
Full Article 2 minutes read

CEC: Alegătorii vor putea să voteze și după ora 21:00

Alegătorii care nu vor reuși să voteze până la ora 21:00 în localitatea în care au mers la secția de votare, din cauza cozilor formate, vor putea să-și exercite dreptul civic și după această oră. Decizia a fost anunțată de șeful Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

„Biroul electoral poate decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secţia de votare respectivă să-şi realizeze drepturile”, a precizat Dorin Cimil, președintele CEC, citat de UNIMEDIA.

Cozi lungi s-au format, la scrutinul de astăzi, în special la mai multe secții de votare din afara țării, în state precum Franța, Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia, Belgia. În unele orașe europene și la această oră oamenii stau cu zecile la rând, afară, în pofida timpului posomorât, pentru a putea vota.

Competența extinderii programului aparține Biroului electoral al secției de votare. Prin urmare, cei care votează în diaspora pot depune o cerere în formă liberă la secția de votare la care se află, prin care se cere prelungirea programului de votare cu 2 ore potrivit art. 58 alin. (7) din Codul electoral.

Amintim că reprezentanții PAS și ai Platformei DA au solicitat Comisiei Electorale Centrale să permită prelungirea orarului secțiilor de votare de peste hotare, unde și la această oră sunt aglomerații.

Până la ora 20:40, în afara țării au votat peste 136 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: