CEC este gata să examineze posibilitatea de a extinde programul unor secţii de votare din străinătate, dacă va fi necesar
Full Article 2 minutes read

CEC este gata să examineze posibilitatea de a extinde programul unor secţii de votare din străinătate, dacă va fi necesar

Dacă în cadrul secțiilor de votare din străinătate se vor forma cozi, Comisia Electorală Centrală va lua în calcul posibilitatea extinderii programului cu două ore. Despre acest lucru a anunțat șeful Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil, în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova.

În cazul în care în unele secții de votare din străinătate se vor forma cozi la secțiile de votare, CEC este gata să examineze pentru fiecare caz în parte, posibilitatea extinderii programului cu încă 2 ore. Mai mult, Dorin Cimil a precizat că în secțiile de votare vor fi montate scanere pentru citirea actelor de identitate, iar în acest fel, durata procesului de vot va fi mai scurtă.

„În ziua de azi efectuăm actul de primire-predare al acelor scanere de citire a actelor de identitate, care va permite fluidizarea procesului de vot. Am primit 120 de scanere pe care le vom transmite secțiilor de votare din străinătate”, a declarat Cimil.

Totodată, șeful CEC a menționat că reprezentanții instituției vor cere guvernului să permită utilizarea unor fonduri suplimentare, pentru ca, la solicitare, alegătorii să poată primi măști de protecții chiar în secțiile de votare.

„Credem că se va reuși procurarea unui lot suplimentar de măști de protecție, ca să îndestulăm fiecare alegător la necesitate. În jur de 3 mln de măști pentru primul tur. Am reușit să facem niște rezerve de bani din lotul de 20 de mln de lei care a fost acordat din fondul de rezervă al guvernului. Din această rezervă de bani sper că se va reuși procurarea măștilor necesare pentru turul I și sper turul II ”, a precizat Dorin Cimil.

Despre procurarea a 3 mln de măști pentru alegători a anunțat anterior premierul Ion Chicu, în cadrul unei întâlniri cu șeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, Igor Pocanevici.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. Alegătorii vor putea alege unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursă: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Maia Sandu, Violeta Ivanov, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: