CEC, ignorat de „Șansa” lui Șor. Partidul scos din cursa electorală evită să spună din ce bani și-a finanțat campania
Full Article 2 minutes read

CEC, ignorat de „Șansa” lui Șor. Partidul scos din cursa electorală evită să spună din ce bani și-a finanțat campania

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că Partidul Politic „Șansă”, scos din campania electorală pentru tentativele de fraudare a alegerilor, refuză să se conformeze procedurii inițiate în vederea efectuării controlului privind finanțarea campaniei electorale.

Mai exact, potrivit CEC, „Șansa” a ignorat invitația de a se prezenta, în dimineața zilei de 17 noiembrie, la ședința de înfățișare a părților, unde urma să fie informat despre  misiunea de control asupra finanțării campaniei sale electorale și să prezinte primul set de documente solicitate de Comisie.

Autoritatea electorală amintește că a dispus, prin hotărârea din 8 noiembrie 2023, inițierea controlului complex privind finanțarea campaniei electorale a concurentului electoral Partidul Politic „Șansă”, pentru întreaga perioadă de raportare în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

„Decizia Comisiei Electorale Centrale de a efectua misiunea de control rezultă din sesizările făcute de unele autorități ale statului și cetățeni ai Republicii Moldova în legătură cu existența semnelor de încălcare a cadrului normativ la finanțarea campaniei electorale a concurentului electoral Partidul Politic „Șansă”, iar suspiciunile privind corectitudinea finanțării campaniei electorale a acestuia pot fi înlăturate sau confirmate printr-o misiune de control”, anunță CEC.

CEC precizează că misiunea de control a fost planificată pentru perioada 17 noiembrie 2023 – 17 ianuarie 2024.

„La data și ora stabilite pentru ședința de înfățișare a părților, reprezentanții Partidului Politic „Șansă” nu s-au prezentat și nici nu au informat Comisia Electorală Centrală  despre neprezentare, acest fapt fiind consemnat în procesul-verbal al ședinței din 17 noiembrie 2023. Mai mult ca atât, partidul politic vizat nu a pus la dispoziția echipei de control setul de documente inițial solicitate”, a mai precizat CEC, care a chemat toți concurenții electorali la respectarea prevederilor cadrului legal, în vederea asigurării unui proces electoral corect și transparent.

Amintim că, pe 3 noiembrie, Partidul „Șansă” a fost exclus din alegerile locale, din motive de securitate națională, prin decizia Comisiei Situații Excepționale (Detalii – AICI). În consecință, CEC a aplicat ștampila „RETRAS” în toate buletinele de vot.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: