Partidul „Șansă”

CEC, ignorat de „Șansa” lui Șor. Partidul scos din cursa electorală evită să spună din ce bani și-a finanțat campania

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că Partidul Politic „Șansă”, scos din campania electorală pentru tentativele de fraudare a alegerilor, refuză să se conformeze procedurii inițiate în vederea efectuării controlului privind finanțarea campaniei electorale.

Mai exact, potrivit CEC, „Șansa” a ignorat invitația de a se prezenta, în dimineața zilei de 17 noiembrie, la ședința de înfățișare a părților, unde urma să fie informat despre  misiunea de control asupra finanțării campaniei sale electorale și să prezinte primul set de documente solicitate de Comisie.

Autoritatea electorală amintește că a dispus, prin hotărârea din 8 noiembrie 2023, inițierea controlului complex privind finanțarea campaniei electorale a concurentului electoral Partidul Politic „Șansă”, pentru întreaga perioadă de raportare în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

„Decizia Comisiei Electorale Centrale de a efectua misiunea de control rezultă din sesizările făcute de unele autorități ale statului și cetățeni ai Republicii Moldova în legătură cu existența semnelor de încălcare a cadrului normativ la finanțarea campaniei electorale a concurentului electoral Partidul Politic „Șansă”, iar suspiciunile privind corectitudinea finanțării campaniei electorale a acestuia pot fi înlăturate sau confirmate printr-o misiune de control”, anunță CEC.

CEC precizează că misiunea de control a fost planificată pentru perioada 17 noiembrie 2023 – 17 ianuarie 2024.

„La data și ora stabilite pentru ședința de înfățișare a părților, reprezentanții Partidului Politic „Șansă” nu s-au prezentat și nici nu au informat Comisia Electorală Centrală  despre neprezentare, acest fapt fiind consemnat în procesul-verbal al ședinței din 17 noiembrie 2023. Mai mult ca atât, partidul politic vizat nu a pus la dispoziția echipei de control setul de documente inițial solicitate”, a mai precizat CEC, care a chemat toți concurenții electorali la respectarea prevederilor cadrului legal, în vederea asigurării unui proces electoral corect și transparent.

Amintim că, pe 3 noiembrie, Partidul „Șansă” a fost exclus din alegerile locale, din motive de securitate națională, prin decizia Comisiei Situații Excepționale (Detalii – AICI). În consecință, CEC a aplicat ștampila „RETRAS” în toate buletinele de vot.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: