Cei 13 cetățeni moldoveni, repatriați din Fâșia Gaza, au ajuns în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Cei 13 cetățeni moldoveni, repatriați din Fâșia Gaza, au ajuns în Republica Moldova

Cei 13 cetățeni moldoveni, repatriați din Fâșia Gaza, au ajuns în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de Poliția de Frontieră, astăzi, 27 mai.

Aceștia au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei Palanca.

Cetăţenilor moldoveni evacuaţi le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asigurările medicale, alimente, precum şi produse de strictă necesitate în cooperare cu Ambasada Ucrainei în Republica Arabă Egipt. Pe traseul Rafah – Cairo, securitatea transportului cetățenilor Republicii Moldova și ai Ucrainei a fost asigurată cu sprijinul autorităților egiptene.

Diplomația Republicii Moldova a întreprins demersurile care se impuneau pentru emiterea, în regim de urgenţă, a titlurilor de călătorie, efectuarea testelor PCR, necesare cetățenilor Republicii Moldova, pentru intrarea acestora în Egipt, respectiv continuarea deplasării cu o aeronavă specială pusă la dispoziție de către Guvernul Ucrainei.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova de la Tel-Aviv menţine un dialog permanent cu cetățenii care nu au dorit să părăsească Fâșia Gaza în cadrul acestei operațiuni. În acest sens, Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor din zonă, care nu și-au înregistrat încă prezența, să contacteze misiunea diplomatică pentru a transmite propriile coordonate, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa autorităților.

Amintim că pe 19 mai, guvernul în exercițiu a aprobat alocarea a 150 de mii de lei pentru evacuarea din Fâșia Gaza a unui grup de 31 de cetățeni moldoveni. Mai exact, este vorba despre șapte femei și 24 de copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: