„Cel mai profund declin economic din ultimii 20 de ani”. Prognoza ministrului Economiei pentru al doilea trimestru al anului
Full Article 1 minutes read

„Cel mai profund declin economic din ultimii 20 de ani”. Prognoza ministrului Economiei pentru al doilea trimestru al anului

Criza pandemică a lovit puternic în economia națională, în al doilea trimestru al anului 2020 estimându-se cel mai profund declin economic din ultimii 20 de ani. Declarația a fost făcută pe 23 octombrie de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, în cadrul Forumului internațional de investiții „Invest Găgăuzia 2020”. 

x

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, autoritățile estimează o scădere cu 14% a produsului intern brut, față de al doilea trimestru al anului 2019.

Ministrul a menționat că economia Republicii Moldova suferă nu doar din cauza factorilor interni, ci și din cauza perturbării activității economice la nivel regional.

Sergiu Railean susține că MEI împreună cu asociațiile de afaceri, partenerii de dezvoltare și experții economici se află în proces de elaborare a unui program privind măsurile economice post-COVID-19 pentru 2020-2021, pentru a asigura redresarea economiei moldovenești.

Oficialul a subliniat că investițiile străine sunt esențiale pentru Republica Moldova și și-a exprimat speranța că, în pofida crizei mondiale, țara noastră va rămâne o destinație atractivă pentru investiții, ca urmare a reformelor și politicilor guvernamentale puse în aplicare în ultimii ani în diferite sectoare ale economiei naționale.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: