Centrala termoelectrică de la Cuciurgan ar putea reduce volumul livrării energiei electrice pe malul drept al Nistrului (DOC)
Full Article 2 minutes read

Centrala termoelectrică de la Cuciurgan ar putea reduce volumul livrării energiei electrice pe malul drept al Nistrului (DOC)

Din 11 octombrie, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan ar putea reduce volumul livrării energiei electrice pe malul drept al Nistrului. Cel puțin asta prevede o scrisoare expediată companiilor energetice. O copie a acesteia a fost publicată pe 7 octombrie de către membrul Partidului Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari. Compania furnizoare de electricitate FEE Nord a confirmat pentru NM autenticitatea informației. 

În scrisoarea publicată de Alexandr Slusari se arată că, din cauza faptului că problema legată de asigurarea livrării, în volum deplin, a gazului natural rusesc prin Ucraina, nu a fost soluționată, volumul livrării energiei electrice de centrala de la Cuciurgan va fi redus.

„Dacă Moldovagaz nu va soluționa problema cu Gazprom până pe 10 octombrie, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, din 11 octombrie, va fi nevoită să reducă proporțional livrarea de energie electrică”, se arată în scrisoare.

Contactați de NM, reprezentanții FEE Nord au confirmat că au primit scrisoarea respectivă și au declarat că urmează să decidă ce măsuri să adopte. NM a solicitat un comentariu din partea companiei Moldovagaz, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

În ajun, conducerea Moldovagaz a confirmat că, în prezent, malul drept al Nistrului primește cu circa 35% mai puțin gaz decât volumul necesar și a îndemnat consumatorii să reducă cheltuielile.

Săptămâna trecută, vicepremierul Andrei Spînu a confirmat că, pe parcursul lunii octombrie, Republica Moldova va achita $790 pentru 1000m3 de gaz. Se întâmplă din cauza că precedentul contract cu Gazprom a expirat, iar autoritățile nu au reușit să încheie un nou acord. Subiectul privind livrarea gazelor va fi abordat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu în cadrul Forumul Internațional al Gazelor, care se desfășoară la Sankt Petersburg pe 7 și 8 octombrie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: