Centrul Cultural „Eugen Doga”. După trei ani de proceduri birocratice, Guvernul cedează Primăriei Chișinău clădirea din str. Micle
Full Article 2 minutes read

Centrul Cultural „Eugen Doga”. După trei ani de proceduri birocratice, Guvernul cedează Primăriei Chișinău clădirea din str. Micle

Edificiul amplasat în capitală, pe strada Veronica Micle nr 5, construcțiile și terenul aferent acestora vor fi transmise din proprietatea statului în gestiunea primăriei orașului Chișinău, pentru deschiderea Centrului Cultural „Eugen Doga”. Decizia a fost aprobată de Executiv, în data de 6 noiembrie.

Potrivit documentului, în cadrul Centrului va fi sistematizat patrimoniul de creație al maestrului, iar opera sa va fi studiată de experți din domeniul muzicologiei, studenții universităților și colegiilor de muzică. De asemenea, Centrul va oferi suport tinerilor talentați și va acorda asistență în dezvoltarea educației muzicale a copiilor.

Clădirea transmisă este un monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor ocrotite de stat. Transmiterea bunurilor imobile va fi realizată în termen de 30 de zile de la data adoptării proiectului.

Amintim că, în luna iulie 2023, clădirea respectivă a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit unei investigații publicate de  TV8.md, din cauza procedurilor birocratice, procesul de reabilitare a clădirii, început în toamna anului 2021, a fost unul de durată și a devenit un loc unde se adunau oamenii străzii și se întâmplau „lucruri deloc legale și periculoase”.

Clădirea, cândva sediul procuraturii, are vecini faimoși – Teatrul Republican „Luceafărul”, iar la câțiva pași distanță se află Ministerul de Interne, au precizat jurnaliștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: