Cer interzicerea artificiilor în Republica Moldova. Câte persoane au semnat deja petiția online?
Full Article 2 minutes read

Cer interzicerea artificiilor în Republica Moldova. Câte persoane au semnat deja petiția online?

O tânără din Republica Moldova a lansat o petiție online, cu scopul de a cere autorităților să interzică comercializarea focurilor de artificii în țara noastră. Până pe 9 ianuarie, ora 12:00, peste 2 500 de persoane au semnat în favoarea inițiativei.

Autoarea inițiativei este Ana Constantinova. Aceasta susține că artificiile ar trebuie retrase din vânzare, din mai multe motive, cum ar fi:

  • Efectele negative asupra climei
  • Afectarea psihică si fizică a animalelor
  • Protejarea mediului
  • Din motive de siguranţă

„Dorim să protejăm animalele şi să beneficiem de aer curat. Particulele fine de praf eliberate în atmosferă sunt considerate nocive pentru sănătate umană şi animală. Artificiile de Revelion reprezintă unul dintre cele mai neobișnuite evenimente de poluare atmosferică în decursul unui an. Majoritatea particulelor aerosolizate prin arderea focurilor de artificii constau din metale și compușii lor folosiți în artificii”, se arată în textul petiției.

Până la ora publicării acestei știri, petiția a fost semnată de 2514 persoane.

Cer interzicerea artificiilor în Republica Moldova. Câte persoane au semnat deja petiția online?

petițieonline.com

Mii de păsări, multe decedate, altele dezorientate și înspăimântate, incapabile să zboare, au fost surprinse pe asfalt la Roma, după noaptea de Revelion. Imaginile video surprind păsările care zboară disperate, în timpul focurilor de artificii, apoi se prăbușesc pe firele de înaltă tensiune din centrul istoric al Romei, scrie La Stampa.

În Italia, spectacolele cu focuri de artificii s-au organizat în ciuda ordonanței care le-a interzis, din 31 decembrie până pe 6 ianuarie. Ordonanța prevede amenzi de până la 500 de euro și confiscarea materialului exploziv.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: