Cer restricții mai dure în contextul pandemiei. Manifestații în mai multe orașe din Germania
Full Article 2 minutes read

Cer restricții mai dure în contextul pandemiei. Manifestații în mai multe orașe din Germania

Sute de oameni au protestat, sâmbătă, 10 aprilie, în Germania, solicitând autorităților să adopte măsuri de restricție mai drastice în contextul pandemiei. Mișcarea a primit denumirea „Zero COVID”, scrie DW pe 11 aprilie.

În orașele Bremen și Hanover, peste 200 de persoane au protestat, în timp ce la Göttingen au ieșit în stradă circa 50 de demonstranți. La Berlin au manifestat câteva zeci de persoane, iar la Dusseldorf – în jur de 70, potrivit poliției.

Susținătorii mișcării „Zero COVID” solicită un concediu plătit de 3 săptămâni și susțin că oficiile sunt „surse de infectare”. „Dorința de a obține profit nu trebuie să se bazeze pe sănătatea oamenilor”, au spus organizatorii.

La Hanover, protestatarii au solicitat politici pandemice bazate pe știință și au subliniat că guvernul trebuie să pună oamenii în fața intereselor economice.

Hanover protest

La Potsdam, manifestanții au cerut mai multă măsuri de siguranță în școli și grădinițe și suspendarea procesului educativ cu prezența fizică a copiilor.

Potsdam, Germany, calls for a harder lockdown

La Munich, peste 100 de oameni au participat la un marș. Iar la Hamburg, participanții la o manifestație a biker-ilor împotriva restricțiilor au fost bătuți cu ouă și roșii de către un grup de circa 300 de contra-manifestanți.

A protest in Munich calling for a hard lockdown

Până în prezent, circa 15% dintre nemți au fost imunizați împotriva coronavirusului, ceea ce constituie 12,7 mln de oameni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: