UPDATE Moldovenii fără cetățenie română se vor putea vaccina împotriva coronavirusului la Iași cu vaccinul Pfizer. Însă nu toți
Full Article 2 minutes read

UPDATE Moldovenii fără cetățenie română se vor putea vaccina împotriva coronavirusului la Iași cu vaccinul Pfizer. Însă nu toți

Cetățenii Republicii Moldova se vor putea vaccina împotriva coronavirusului la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în perioada 14-16 mai. Informația a fost confirmată de către rectorul UMF Iași, profesorul Viorel Scripcariu, printr-o scrisoare oficială adresată omologului său de la Chișinău, prof. Emil Ceban. 

UPDATE Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu data de 13 mai 2021, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României. Astfel, în țara vecină pot intra doar proprii cetățeni, cu excepția anumitor categorii de persoane. Printre altele, se permite accesul rudelor cetățenilor români, posesorilor de permise de ședere în România și angajaților misiunilor diplomatice.

Moldovenii se pot vaccina în baza pașaportului biometric sau a buletinului de identitate moldovenesc, sau a cărții de identitate românești (dacă au cetățenie dublă).

Potrivit universității române, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani se poate prezenta la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a fi imunizat cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: