MSMPS

UPDATE Moldovenii fără cetățenie română se vor putea vaccina împotriva coronavirusului la Iași cu vaccinul Pfizer. Însă nu toți

Cetățenii Republicii Moldova se vor putea vaccina împotriva coronavirusului la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în perioada 14-16 mai. Informația a fost confirmată de către rectorul UMF Iași, profesorul Viorel Scripcariu, printr-o scrisoare oficială adresată omologului său de la Chișinău, prof. Emil Ceban. 

UPDATE Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu data de 13 mai 2021, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României. Astfel, în țara vecină pot intra doar proprii cetățeni, cu excepția anumitor categorii de persoane. Printre altele, se permite accesul rudelor cetățenilor români, posesorilor de permise de ședere în România și angajaților misiunilor diplomatice.

Moldovenii se pot vaccina în baza pașaportului biometric sau a buletinului de identitate moldovenesc, sau a cărții de identitate românești (dacă au cetățenie dublă).

Potrivit universității române, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani se poate prezenta la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a fi imunizat cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: