Cetățenii Serbiei care se vor vaccina împotriva COVID vor primi câte €25
Full Article 2 minutes read

Cetățenii Serbiei care se vor vaccina împotriva COVID vor primi câte €25

Cetățenii Serbiei cu vârsta mai mare de 15 ani care se vor vaccina împotriva coronavirusului de tip nou vor fi remunerați cu echivalentul a €25, scrie Euronews. Președintele țării Aleksandar Vucic speră că inițiativa va contribui la accelerarea campaniei de imunizare. 

Cetățenii cu vârsta mai mare de 16 ani care au beneficiat deja de una sau două doze de vaccin sau vor fi imunizați cel puțin cu o doză până pe 31 mai vor primi o plată unică de 3 000 de dinari (€25). Plata constituie circa 5% din salariul mediu lunar din această țară.

„Ne-am gândit cum să remunerăm oamenii care au dat dovadă de responsabilitate și am decis să alocăm mijloace financiare suplimentare pentru susținerea celor care s-au vaccinat”, le-a spus președintele Serbiei jurnaliștilor.

Liderul de la Belgrad a adăugat că este „iresponsabil și egoist” să nu te vaccinezi, deși a respins ideea sancțiunilor pentru cei care iau această decizie. Cu toate acestea, oficialul a precizat că angajații din sfera publică care aleg să nu se imunizeze împotriva coronavirusului nu vor fi eligibili pentru compensații în cazul în care se vor infecta cu COVID-19.

Autoritățile speră că cel puțin 55% din populația Serbiei va fi iunizată împotriva coronavirusului cu o doză de vaccin până la sfârșitul lui mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: