Charles Michel, mesaj pentru moldoveni, după adunarea din PMAN: „Inima și casa voastră se află în UE”
Full Article 2 minutes read

Charles Michel, mesaj pentru moldoveni, după adunarea din PMAN: „Inima și casa voastră se află în UE”

Președintele Consiliului European, Charles Michael, a venit cu un mesaj pentru moldoveni, după ce Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău a găzduit, în cursul zilei, Adunarea „Moldova Europeană”, proclamată drept „un eveniment istoric”. Înaltul oficial european s-a arătat „impresionat de hotărârea” poporului moldovenesc, care și-a exprimat dorința de aderarea a Moldovei în UE.

„Mișcat și impresionat de hotărârea poporului moldovenesc. Inima și casa voastră se află în UE”, a scris Charles Michael în mesajul său făcut public.

De menționat că pe 21 mai, mii de oameni și-au dat întâlnire în PMAN pentru a participa la Adunarea „Moldova Europeană”, lansată de președinta Maia Sandu. Aproape 80 de mii de oameni din întreaga țară, alături de conducerea țării și oaspeți de rang înalt, au declarat în unison că „Moldova este Europa”, iar „Europa este Moldova”. Ecoul a ajuns până în peste 33 de orașe europene. Diaspora a dansat, a cântat și a parcurs sute de kilometri pentru a participa, chiar dacă online, la Adunarea de la Chișinău.

La Chișinău, președinta Maia Sandu a susținut un discurs în fața moldovenilor. Șefa statului a asigurat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. De la tribună, cu un mesaj pentru moldovenii de pretutindeni, a venit și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Înaltul oaspete european a dat asigurări – țara noastră nu este singură. UE a susținut și susține Moldova.

La sfârșitul Adunării, a fost adoptată rezoluția „Moldova Europeană” – document prin care moldovenii și-au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: