Chicu susține că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile impuse de UE pentru a beneficia de a doua tranșă din asistența macrofinanciară
Full Article 2 minutes read

Chicu susține că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile impuse de UE pentru a beneficia de a doua tranșă din asistența macrofinanciară

Premierul Ion Chicu susține că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile impuse de Uniunea Europeană pentru a beneficia de a doua tranșă din asistența macrofinanciară. Declarațiile au fost făcute ieri, 12 iunie, în cadrul ședinței guvernului.

„În parlamentul Republicii Moldova a fost aprobată și legea privind ONG-urile. Vreau să le mulțumesc parlamentarilor care au manifestat un spirit înalt de responsabilitate, au discutat amendamentele la redacția precedentă și le-au acceptat pe cele care au adus un plus de calitate acestei legi. Sunt sigur că după discuțiile din parlament și aprobarea acestei legi, Republica Moldova și-a îndeplinit toate angajamentele care au fost înaintate de către Uniunea Europeană”, a declarat Chicu.

„Contăm pe suportul acestui partener. Asistența macro-financiară, tranșa doi, termenul expiră în iulie. Sper că Republica Moldova va beneficia de acești bani”, a mai spus premierul.

Precizăm că proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat în ședința din 11 iunie a parlamentului, în lectura a doua. Inițiativa a fost susținută de 95 de deputați.

Amintim că legea privind activitatea ONG-urilor a fost adoptată în primă lectură acum doi ani. Aceasta a revenit în atenția publică după ce UE a subliniat că inițiativa este una dintre condiționalitățile impuse pentru ca Moldova să beneficieze de a doua tranșă din ajutorul macrofinanciar, în mărime de 30 mln euro.

PSRM și președintele Igor Dodon au criticat forma inițială în care a fost formulat proiectul de lege.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: