China raportează primul caz uman de gripă aviară H3N8: un copil de 4 ani – infectat 
Full Article 2 minutes read

China raportează primul caz uman de gripă aviară H3N8: un copil de 4 ani – infectat 

China a înregistrat prima infecție umană cu tulpina H3N8 a gripei aviare. Anunțul a fost făcut pe 26 aprilie curent, de autoritatea sanitară a țării, care a precizat că riscul de răspândire în rândul oamenilor este scăzut, comunică Hotnews cu referire la Reuters.

Un băiat de patru ani din provincia centrală Henan a fost descoperit infectat cu această variantă după ce a făcut febră și a prezentat alte simptome pe 5 aprilie.

Niciun contact apropiat nu a fost infectat cu virusul, a precizat Comisia Națională de Sănătate într-o declarație. Copilul a fost în contact cu găini și ciori crescute la domiciliul său, a adăugat aceasta.

Varianta H3N8 a fost detectată anterior în alte părți ale lumii la cai, câini, păsări și foci, dar nu au fost raportate cazuri de H3N8 la om, mai comunică sursa.

Comisia a precizat că o evaluare inițială a stabilit că varianta nu are încă capacitatea de a infecta efectiv oamenii, iar riscul unei epidemii pe scară largă este scăzut.

Multe tulpini diferite de gripă aviară sunt prezente în China, iar unele infectează sporadic oamenii, de obicei pe cei care lucrează cu păsări de curte. Anul trecut, China a raportat primul caz de H10N3 la om. China are populații uriașe de păsări de crescătorie și sălbatice din mai multe specii, creând un mediu pentru ca virusurile aviare să se amestece și să sufere mutații.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: