Chirurgii de la Spitalul Republican au înlăturat o tumoare de 15 kilograme din burta unui moldovean (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Chirurgii de la Spitalul Republican au înlăturat o tumoare de 15 kilograme din burta unui moldovean (VIDEO)

O tumoare de circa 15 kg a fost înlăturată cu succes din cavitatea abdominală a unui bărbat din Republica Moldova. Pacientul de 54 de ani acuza de mai mult timp discomfort în regiunea abdominală. După o serie de investigații la spitalul din Bălți, pentru diagnostic și stabilirea tacticii de tratament, pacientul a ajuns la Spitalul Clinic Republican.   

„O perioadă lungă de timp nu prezenta absolut niciun simptom. Tumorile respective pot atinge dimensiuni foarte mari. A fost posibilă înlăturarea completă, cu păstrarea integrală a tuturor organelor, cu excepția splinei”, a explicat Sergiu Ungureanu, șeful catedrei chirurgie.

Tumoarea extrasă cântărea peste 15 kg, au precizat medicii. În pofida acestui fapt, bărbatul susține că nu a avut nicio durere.

„Nu am simțit nicio durere, nimic. Era o umflătură, eu credeam că este balonare. Domnul profesor mi-a spus că operația a trecut greu, dar cu rezultate foarte bune. Acum mă simt foarte bine”, a povestit pacientul.

Medicii îndeamnă pacienții să solicite ajutor specializat cât mai curând după depistarea anumitor anomalii de sănătate. În prezent, secțiile terapeutice și chirurgicale din cadrul SCR ”Timofei Moșneaga” activează în regim obișnuit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: