Facebook/Institutul Oncologic

Chirurgul-oncolog Alexandru Gudima a decedat în urma complicațiilor de sănătate provocate de COVID

Medicul chirug-oncolog Alexandru Gudima a decedat în urma complicațiilor de sănătate provocate de coronavirus. Informația a fost confirmată pentru NM de către Rodica Tomașenco, purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic. Acesta avea 63 de ani.

IMSP Institutul Oncologic a publicat un necrolog pe pagina de Facebook a instituției. Alexandru Gudima a fost doctor habilitat în medicină, oncolog, chirurg – ginecolog.

Medicul s-a născut la 31ianuarie 1958 în or. Dondușeni. Și-a început activitatea profesională în funcţia de medic intern, la specialitatea chirurgie, în cadrul Spitalului Raional Orhei. În perioada anilor 1982-1985 a activat în funcția de medic chirurg la Spitalul Raional Grigoriopol.

Începând cu anul 1985, conform repartizării Ministerului Sănătății, este transferat la IMSP Institutul Oncologic, în funcția de medic oncolog chirurg, iar din anul 1996 este numit în funcția de șef secție Ginecologie nr. 2.

Alexandru Gudima a lucrat timp de peste 40 ani în domeniul medicinii.

In Memoriam
Alexandru Gudima
(31.01.1958 – 23.03.2021)
IMSP Institutul Oncologic anunţă cu profund regret trecerea în…

Publicată de Institutul Oncologic Moldova pe Miercuri, 24 martie 2021

Anterior, Ministerul Sănătății a confirmat 103 decese provocate de Covid-19 în rândul lucrătorilor medicali din Moldova.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: