În acest weekend, pe 26 și 27 iunie, în sectoarele capitalei vor avea loc diverse activități cultural-artistice în aer liber, desfășurate în cadrul proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”.
Timp de două zile, locuitorii capitalei vor putea între alege între programe de muzică populară, muzică instrumentală, ateliere de creație, concerte prezentate de colectivele de copii, programe de dansuri, expoziții și recitaluri de poezie.
Totodată, chișinăuienii vor avea ocazia să participe la ateliere de confecționare a coronițelor, expoziții de prezentare a portului popular, masterclass-uri de croșetare și confecționare a iei.
Iată care este programul activităților:
Sâmbătă, 26 iunie:
Scuarul „Mihai Eminescu” – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Sânzâienile”. Va evolua orchestra de muzică populară „Hora neamului” și ansamblul folcloric „Balada”. Va avea loc un atelier de confecționare a coronițelor.
Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din Str. Miron Costin – manifestarea cultural-artistică cu genericul „Vacanța Mare”. Va avea loc un concert de muzică și dans susținut de copiii Centrului de activitate extrașcolară „Curcubeu”, ansamblul folcloric „Opincuța”, ansamblul de fluieriști „Stejăreii”, ansamblul de dans „Zâmbetul”, ansamblul de fluieriști „Popuri”, ansamblul „Cireșarul”, ansamblul „Zâmbetul”, ansamblul vocal „Armonie”, ansamblul vocal „Pentatonica”, ansamblul vocal „Voice-Akord” și ansamblul folcloric „Ștefăneii”. Va fi organizat un două master-class-uri: „Arta acului” și „Modelarea obiectelor din materiale reciclabile”.
Panorama Chișinăului, str. Maria Dragan – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Muzica și dans pentru Ciocana”. Va avea loc un concert prezentat de colectivele de copii din cadrul Centrului de Dans – Vocal „Sisters and Brothers”.
Parcul „Valea Trandafirilor” (havuzul muzical) – manifestarea cultural-artistică cu genericul „Botanica baștina mea”. Va avea loc un concert, la care vor evolua studioul de creație a copiilor „Voice records”, ansamblul folcloric „Doina”, studioul de creație a copiilor „TIGY Academy, ansamblul folcloric „Codrenii” și corul „Поющие сердца”.
De asemenea, va avea loc un masterclass „Poartă IE cu mândrie”, în cadrul căruia vor fi prezentate tehnici de croșetare și confecționare a iei. Se va desfășura și o campanie de colectare de fonduri pentru copiii cu necesități speciale.
Duminică, 27 iunie:
Scuarul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici” – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Torbița ECO”. Vor avea loc activități artistice cu copiii Centrului de Creație Tehnică pentru Copii și Adolescenți „Politehnic”, expoziție de vânzare a Torbițelor ECO, expoziție a lucrărilor tehnice realizate de tinerii CCT „Politehnic”, atelier de creație „Confecționarea trăistuțelor”, expoziție de vânzare a articolelor de artizanat. Colaj muzical al soliștilor ansamblului folcloric „Bujorenii”.
Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din str. Miron Costin – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „În lumea basmelor”. Va avea loc Expoziție de carte, recital de poezii și un concert susținut de elevii Școlii de Arte din Cricova și ansamblul folcloric „Opincuța”.
Scuarul Arborelui Solar, aleea Bd. Mircea cel Bătrân, 7 – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Provocările verii”. Va avea loc un recital de poezii „Dedicație Chișinăului” în interpretarea copiilor de la tabără de vară; expoziție de carte „Cartea, biblioteca și cititorul”, concurs „Cel mai expresiv cititor”, training cu copiii „În drum spre casă”, master-class pentru copii „Confecționarea Trandafirilor”.
Parcul „Alunelul” – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Vie-i forța neamului” – program artistic susținut de Formația Fulger al Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP al MAI.
Activitățile vor fi desfășurate cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.