Chișinăul găzduiește reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene. Mihai Popșoi: Obiectivul nostru este să cooperăm în pace
Full Article 2 minutes read

Chișinăul găzduiește reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene. Mihai Popșoi: Obiectivul nostru este să cooperăm în pace

Legislativul de la Chișinău găzduiește luni, 27 noiembrie, Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene (ICE). La eveniment, care este organizat în format fizic și online, participă reprezentanți ai țărilor membre ICE. Parlamentul anunță că discuțiile abordate în cadrul Reuniunii se axează pe sprijinul integrării europene și promovarea dezvoltării durabile a Inițiativei.

„Procesul de integrare europeană este singura soluție pentru asigurarea păcii, a securității și a prosperității economice în regiune. În contextul în care Republica Moldova deține statutul de țară candidat la aderarea la UE, optăm pentru cooperarea cu țările membre ICE și Uniunea Europeană, precum și pentru facilitarea schimbului de experiență”, a declarat  președintele interimar al Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Igor Chiriac, citat de Parlament.

„Obiectivele pe care le avem în cadrul ICE sunt îndreptate spre o cooperare în pace, unirea tuturor eforturilor, iar motto-ul este consecvența și creativitatea. Am făcut tot posibilul ca să promovăm asta și să cooperăm în contextul integrării europene a tuturor țărilor membre ICE, care au acest obiectiv”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

„Trebuie să creștem ambițiile noastre ca să ținem pasul cu schimbările istorice la care suntem martori. Vă asigur că Secretariatul ICE este deschis să ofere asistența necesară”, a adăugat Roberto Antonione, secretarul general al ICE.

Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene este organizată la Chișinău, în contextul în care, în acest an, Parlamentul Republici Moldova deține Președinția ICE. La sfârșitul reuniunii va fi adoptată o rezoluție.

ICE este cel mai vechi şi cel mai mare forum interguvernamental pentru cooperarea regională în Europa Centrală, care promovează cooperarea politică, economică, culturală şi științifică între statele membre. Obiectivul de cooperare politică a ICE constă în oferirea țărilor şi instituțiilor acestora o platformă flexibilă de cooperare regională, concentrându-se totodată pe pregătirea lor pentru o viitoare aderare la Uniunea Europeană.

Republica Moldova este membru al Inițiativei Central Europene din anul 1996.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: