Chișinăul răspunde Moscovei cu privire la pretinsa degradare a libertății presei: „Am avansat în lupta contra propagandei”
Full Article 2 minutes read

Chișinăul răspunde Moscovei cu privire la pretinsa degradare a libertății presei: „Am avansat în lupta contra propagandei”

Chișinăul respinge declarațiile Rusiei cu privire la o pretinsă degradare a libertății presei din Republica Moldova. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), acuzațiile venite de la Moscova la sfârșitul săptămânii trecute „nu corespund cu evaluările obiective”. Chișinăul dă asigurări că țara noastră a avansat, în ultimul an, în lupta contra propagandei, iar indicele privind libertatea presei s-a îmbunătățit semnificativ.

„Respingem alegațiile formulate prin declarațiile lui Ivan Neceaev, care se referă la pretinsa degradare a libertății presei la noi în țară. Această afirmație nu corespunde cu evaluările obiective și în conformitate cu standardele europene și internaționale formulate de prestigioase organizații de monitorizare a libertății presei, precum și organizațiile internaționale la care țara noastră este parte”, se arată în nota informativă emisă de MAEIE.

MAEIE reiterează că în ultimul an Republica Moldova a avansat în Indicele libertății presei și în lupta contra propagandei. Potrivit Chișinăului, reporterii Fără Frontiere au clasat Moldova pe locul 40 din 180 de țări în Indicele Mondial al Libertății Presei, ceea ce înseamnă cu 49 de poziții mai bine decât anul trecut.

„Îmbunătățirea libertății presei în Republica Moldova este responsabilitatea primară a Parlamentului, a Guvernului, a Consiliului Audiovizualului pentru a prezenta cetățenilor știrile și informații într-un mod echitabil, obiectiv și onest, fără imixtiune străină și fără a fi influențați de interese particulare”, mai anunță MAEIE.

Sursa citată declară că autoritățile de la Chișinău vor continua eforturile susținute pentru a contribui la „informarea corectă și la construirea unei societăți civile și a unei mass-media independente de orice interese”.

Amintim că Rusia a denunțat la sfârșitul săptămânii trecute „degradarea” presei din Moldova și a făcut apel la autoritățile de la Chișinău să-și revizuiască politica în raport cu drepturile și libertățile populației care locuiește în Republica Moldova. „Revizuiți-vă politica (…) Este o problemă serioasă”, se menționa în comunicatul emis de Ministerul de Externe al Federației Ruse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: