Cinci membri ai unui grup criminal specializat în comercializarea drogurilor, reținuți de polițiști (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Cinci membri ai unui grup criminal specializat în comercializarea drogurilor, reținuți de polițiști (VIDEO)

Oamenii legii au destructurat un grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP. În cadrul operațiunii au fost efectuate 14 percheziții și reținute cinci persoane.

Potrivit poliției, indivizii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 10 000 de lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP cu masa totală de peste 400 grame, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 3000 de pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 240 000 de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău.

Precizăm că indivizii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: