Cinci partide au format un bloc unionist. Anunțul lui Dorin Chirtoacă
Full Article 1 minutes read

Cinci partide au format un bloc unionist. Anunțul lui Dorin Chirtoacă

Cinci formațiuni politice au căzut de acord să creeze un bloc unionist. Anunțul a fost făcut astăzi, 31 decembrie, de către președintele PL, Dorin Chirtoacă, pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre Partidul Liberal, Partidul Democrația Acasă, Partidul Național Liberal, Partidul Popular Românesc și Uniunea Salvați Basarabia.

Formațiunile își propun să creeze un bloc care se va numi „Mișcarea Unionistă” și care să există permanent, până în momentul unirii Republicii Moldova cu România. Toate cele cinci partide optează pentru retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării noastre și pentru aderarea la NATO și UE prin reunire.

Anterior, Dorin Chirtoacă anunțase că și PLDM ar dori să facă o alianță cu PL, însă liberal-democrații nu se numără printre semnatarii comunicatului publicat de liderul liberal.

Precizăm că, tot astăzi, fostul președinte al Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, a anunțat că aderă la Partidul Unității Naționale și ar putea deveni prim-vicepreședinte al formațiunii conduse de Octavian Țîcu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: