Vlad Țurcanu a aderat la PUN și țintește fotoliul de deputat. Anunțul politicianului
Full Article 2 minutes read

Vlad Țurcanu a aderat la PUN și țintește fotoliul de deputat. Anunțul politicianului

Fostul președintele Partidului Popular Românesc (PPR), Vlad Țurcanu, s-a alăturat Partidului Unității Naționale (PUN) și ar putea deveni prim-vicepreședinte al formațiunii. O decizie în acest sens urmează să fie luată la viitorul Consiliu Republican Politic al partidului. De asemenea, Țurcanu ar putea reprezenta PUN la alegerile parlamentare în circumscripția Hîncești. Anunțul a fost făcut astăzi, 31 decembrie, de Vlad Țurcanu, într-o conferință de presă.

„Decizia firească pe care am putut să o iau, este aceea de a mă alătura lui Octavian Țîcu și Partidului Unității Naționale pentru ca împreună să consolidăm polul românesc, pentru ca să dăm o replică puternică, în primul rând Partidului Socialiștilor, și după să putem să-i adunăm împreună pe toți cei care gândesc ca noi”, a declarat Vlad Țurcanu.

La rândul său, președintele PUN, Octavian Țîcu, a declarat că PUN intenționează să participe la alegerile parlamentare noi de la Hâncești, iar Vlad Țurcanu ar putea fi desemnat candidatul din partea formațiunii.

„Vă spun cu toată siguranța, noi nu vom face parte din colhozuri unioniste, din muzee cu ștampile și nu vom fi alături de oameni expirați politic pentru că ei sunt și toxici. Alegerea le aparține oamenilor – cei care își vor da seama de calitatea echipei, de mesaj și de politicile pe care le vom promova. Noi ne asumăm plenar actul de guvernare, vom participa la construcția puterii”, a menționat președintele PUN.

Totodată, Țîcu a precizat că formațiunea pe care o conduce rămâne deschisă spre colaborare cu toți cei care îmbrățișează valorile creștin-democrate și au Unirea ca proiect de țară, dar și cu alte formațiuni pro-europene, în perspectivă post-electorală.

Precizăm că ieri, fostul președinte al Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, a anunțat că părăsește rândurile formațiunii, din cauza unor diferențe de viziuni. Astăzi, PPR a anunțat că aderă la un bloc unionist format din 5 partide.

x