PCCOCS

Cinci persoane originare din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești sunt acuzate de contrabandă în proporții deosebit de mari

Cinci persoane au fost arestate într-un dosar de contrabandă în proporții deosebit de mari. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) precizează că este vorba de contrabandă cu mărfuri în valoare de peste un milion de lei, aduse din Ucraina. Unul dintre acuzați se află în izolator, iar alți patru în arest la domiciliu.

Persoanele arestate au fost urmărite pe parcursul ultimelor luni. Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau cumpărate de la piața „KM7” din orașul Odesa și erau introduse în Republica Moldova prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Învinuiții utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic ca să nu ajungă în atenția oamenilor legii.

PCCOCS

Cele cinci persoane au fost reținute în data de 1 august, în momentul în care se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din Chișinău. Învinuiții sunt originari din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești și au vârste cuprinse între 26 și 39 de ani. Imediat după reținere, au fost efectuate percheziții pe mai multe adrese, fiind ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de peste 1 milion de lei și patru mijloace de transport cu care ar fi fost transportate bunurile.

În Republica Moldova, contrabanda se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare dacă infracțiunea este comisă de două sau mai multe persoane.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: